Visgraat vloer

Visgraat vloeren van topkwaliteit

Een visgraat vloer is een populaire houten vloer en functioneert als een klassieke en sfeervolle basis voor uw interieur. Bij De Berg Houten Vloeren Amsterdam leveren en leggen we ambachtelijke houten visgraat vloeren. Op deze pagina vindt u alle informatie over de manieren waarop onze vloeren worden gelegd, over de soorten eiken visgraat vloeren, de bewerkingen en variaties en tot slot over visgraat vloeren in combinatie met vloerverwarming.

Vraag direct een offerte aan

Houten visgraat vloeren leggen

Het leggen van visgraat vloeren is een ambachtelijk proces. De houten vloer wordt door onze professionele parketteurs in verschillende lagen en in het gewenste patroon opgebouwd. Ze bestaan uit stroken die één voor één worden gelijmd en genageld op een speciale ondervloer, in ieder gewenst patroon. Deze ambachtelijkheid is goed terug te zien: een visgraat vloer kopen geeft dan ook veel karakter aan uw woning.

Door het kiezen van een bepaald patroon kunt u de sfeer van de visgraat vloer bepalen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke uitstraling of een uitstraling met een moderne twist. Twijfelt u nog over welk patroon het beste bij uw ruimte en stijl past? Kom dan vooral langs bij onze houten vloeren showroom in Amsterdam Oud-West om een aantal voorbeelden van visgraat vloeren te bekijken.

Eiken houten visgraat vloeren

Als men het heeft over een eiken visgraat vloer, dan is dat parket gemaakt van tapis, bourgogne, planchettes of multiplanken. Het woord tapis komt van het Franse tapijt, en het gaat hierbij om plankjes van 6,1 mm dikte die in verschillende lengtes en breedtes verkrijgbaar zijn.

Een ander soort eiken visgraat vloer is de Bourgogne. Dit is een landhuisvloer die breder is dan de tapis, namelijk zo’n 9 mm dik. Deze soort visgraat vloer wordt net als tapis verlijmd en gespijkerd op een tussenvloer. Planchettes is een type visgraat vloer dat bestaat uit losse stroken van zo’n 10 mm dik, en waarbij de planken één voor één worden gelegd.

De multiplank is een parket vloer dat ook als visgraat vloer kan worden gelegd. Hierbij zijn de planken 13 mm dik, bestaande uit een toplaag en een onderlaag. De diktes van de bovenstaande soorten visgraat vloeren variëren dus tussen de 6,1 mm en de 13mm.

Heel blij met het behandelen van onze vissengraat vloer. Super snel een afspraak in kunnen plannen en erg mooi gedaan, hij is weer als nieuw! We komen zeker terug.

Kirsten den Elsen
Amsterdam

Wij zijn erg tevreden met de service en kwaliteit. Vakmanschap!

Jorn van Dijk
Amsterdam

Direct
offerte
aanvragen

Bewerkingen en variaties

Tapis parket in visgraat vloeren kan op verschillende manieren worden afgewerkt:

  • Verouderd: hierdoor krijgen de vloerdelen van de visgraat vloer een natuurlijke en verouderde uitstraling;
  • Geborsteld: hierdoor laten de vloerdelen van de visgraat vloer extra textuur zien;
  • Geschaafd: hierdoor krijgen de houtnerven van de visgraat vloer meer accent;
  • Gerookt: hierdoor wordt de kleurtoon van de visgraat vloer donkerder.

Iedere afwerking geeft een eigen gevoel aan de visgraat vloeren. Naast de bewerking van de vloeren en het patroon, zijn er ook variaties in de sorteringen. Bijvoorbeeld meer of minder noesten op de planken van de visgraat vloer. Ook vindt u in onze showroom een uitgebreid palet aan kleuren. Zo bepaalt u zelf de sfeer die uw nieuwe visgraat vloer ademt.

Visgraat vloeren in combinatie met vloerverwarming

Bij De Berg Houten Vloeren begrijpen wij hoe fijn een vloerverwarming is, en daarom houden wij hier ook rekening mee in ons assortiment. Zo is bijvoorbeeld een tapis parket uitermate geschikt voor visgraat vloeren met vloerverwarming, ook als dit de hoofdverwarming is. In dat geval wordt eerst een ondervloer van eiken mozaïek gelegd, die optimaliseert de warmtegeleiding.

Ook de multiplank visgraat vloer gaat goed samen een vloerverwarming. Op onze website hebben wij een aparte pagina gewijd aan houten (visgraat) vloeren in combinatie met vloerverwarming. Meer weten over houten vloeren met vloerverwarming?

Duurzaam visgraat parketvloer in Amsterdam

Bij ons staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom kopen wij onze houten vloeren zoveel als mogelijk in met FSC-standaard. Dat wilt dus zeggen dat wij een duurzame visgraat parketvloer bij u in Amsterdam kunnen leggen. Wij merken dat duurzaamheid ook steeds belangrijker wordt in de maatschappij en willen op deze manier ook ons steentje bijdragen. Bent u dus op zoek naar een houten visgraat vloer in Amsterdam? Dan kunt u bij ons terecht!

Showroom houten vloeren

Voorbeelden van onze houten visgraat vloeren kunt u op uw gemak komen bekijken in onze houten vloeren showroom in hartje Amsterdam. U bent van harte welkom in onze showroom aan de Bellamystraat. Omdat we zelf ook vloeren leggen, zijn we hier niet altijd aanwezig. Als u een afspraak maakt, staan de deuren wijd open.

Maak direct een afspraak en kom langs